Rizses csoki
25 dkg cukrot felforralunk 1 dl vízzel,majd belekeverünk 25 dkg margarint és 10 dkg étcsokoládét.Amikor langyos belekeverünk 20 dkg tejport.Két ostyalapot megkenünk vékonyan krémmel.A maradék krémbe beleteszünk 10 dkg puffasztott rizst.Az egyik lapra kenjük és ráborítjuk a másik lapot.Kicsit összenyomjuk,pár órát hűvös helyen állni hagyjuk,majd szeleteljük.
Kókuszos zebrakeksz
Hozzávalók:1 csomag csokoládéízű pudingpor; 2,5 dl tej,3 evőkanál cukor,10 dkg margarin,20 db szögletes omlós keksz,10 dkg kókuszreszelék
A pudingport fél deci tejben feloldjuk,a maradék tejbe beletesszük a cukrot és megfőzzük benne a pudingot.Hozzáadjuk a margarint és sűrűn megkeverve kihűtjük a krémet( azért kell keverni,hogy ne bőrösödjön be a teteje).A kekszeket az egyik oldalukon krémmel megkenjük,majd lapos tálcán,állítva,sorban egymáshoz ragasztjuk.Végül a hasáb minden oldalát bevonjuk a maradék krémmel.A tetejét és az oldalait bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.Folpackkal letakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük,másnap átlósan szeleteljük.
Ostyatekercs
Hozzávalók:2 ostyalap,10 dkg darált dió vagy mogyoró,15 dkg magozott meggy,10 dkg háztartási keksz,10 dkg étcsokoládé,3 tojás,20 dkg cukor,10 dkg margarin
Az ostyalapokat enyhén nedves konyharuhára tesszük.A tojásokat habosra keverjük a cukorral és gőz fölött főzzük,közben belekeverjük a csokoládét és a margarint.A kekszet összetörjük.Amikor a krém be sűrűsödik,kihűtjük és hozzákeverjük a darált diót ,az összetört kekszet és a meggyet.A töltelékkel megkenjük az ostyalapokat és feltekerjük.Pár órát állni hagyjuk,majd szeleteljük.
Őzgerinc süti
Hozzávalók:Fél kiló összetört háztartási keksz,10 dkg darabos dió,5 dkg mazsola,20 dkg cukor,4 evőkanál kakaó,1 dl tej,25 dkg margarin,fél dl rum
A cukrot a kakaóval és a tejjel felfőzzük,majd belekeverjük a margarint és a rumot.Egy tálban összekeverjük a kekszet,a diót és a mazsolát a tejes keverékkel.Ha száraznak találjuk tehetünk hozzá még tejet.Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal és beleöntjük a masszát,kicsit elsimítjuk benne,lefóliázzzuk és hűtőbe tesszük,hogy megdermedjen.Legjobb egy egész éjszakára.Ezután tálcára borítjuk és levesszük róla a fóliát.Ízlésszerint csokimázzal is bevonhatjuk.