Ági legjobb receptjei

Süssünk-főzzünk finomat jókedvűen!

Donut(amerikai fánk)

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1/2 teáskanál só,
1 kocka élesztő,
6 dkg cukor,
1,4 dl langyos tej,
7 dkg vaj vagy margarin,
3 tojássárgája,
zsiradék a sütéshez,
porcukor a szóráshoz.
Elkészítés

A lisztet a sóval, az élesztővel, 3 evőkanál tejjel és 1 teáskanál cukorral tálba tesszük, összedolgozzuk, liszttel megszórjuk, lefedjük, és 15 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt, a maradék tejet, cukrot, vajat és tojássárgáját hozzáadjuk, majd dagasztóspirállal sima tésztává összedolgozzuk. Ezután meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk, 1-2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd két különböző nagyságú pohár segítségével (3 és 7 cm-es) karikákat szúrunk ki belőle. Lisztes felületen még egy kicsit hagyjuk őket kelni, majd forró zsiradékban kisütjük őket. A végén porcukorral szórjuk meg őket.

Nyírmadai lángos

Hozzávalók:1 kg finomliszt,1 pohár tejföl,1/2 l tej,5 dkg élesztő,1 tojás,1 evőkanál só

Az élesztőt megfuttatjuk langyos tejben,amibe teszünk egy kis kanál cukrot is.A liszthez adjuk a tejfölt,a sót,a tojást és az éleszőt és addig dagasztjuk míg a tészta el válik az edény falától.Ezután langyos helyen fél órát kelesztjük.Gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk,nagyobb kockákra vágjuk és még fél óráig pihentetjük.Sütés előtt mindegyiket kicsit széthúzogatjuk és bő forró olajban kisütjük.Még melegen ízlés szerint megsózzuk.Tálaláskor kenhetünk rá tejfölt és megszórhatjuk reszelt sajttal.Jó sok lángos lesz belőle.

Töltött pizza

TÉSZTA:Fél élesztőt felfuttatunk 2,5 dl langyos vízben.50 dkg finomliszthez hozzáadunk 1 kiskanál sót,1 dl olívaolajat és az élesztős vízzel puha tésztává dagasztjuk.1 órahosszát kelesztjük,majd két lapot nyújtunk belőle.

PARADICSOMSZÓSZ:1 fej apróra vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát megfonnyasztunk 1 evőkanál olívaolajon.Hozzáadunk 1 doboz( 425 ml) hámozott darabolt paradicsomot,sóval,borssal,pizzafűszerrel ízesítjük,majd összeforraljuk.

TÖLTELÉK:1 fej vöröshagymát és 50 dkg felszeletelt gombát megpárolunk 1 evőkanál olívaolajon,majd sóval,borssal,pizzafűszerrrel ízesítjük.Vékony csíkokra felszeletelünk 20 dkg főtt sonkát és két golyó mozzarellát és összekeverjük a gombával.A tölteléket gazdagíthatjuk még tonhallal,szardíniával vagy felkarikázott olajbogyóval.

Egy közepes nagyságú tepsit vékonyan kiolajozunk,beleteszünk egy tésztalapot.Ezt megkenjük paradicsomszósszal,ráterítjük a tölteléket és a másik tésztát,majd a szélét összenyomkodjuk.A tetejét beborítjuk 2 golyó vékonyra szeletelt mozzarellával,kicsit megolajozzuk és 180 fokon szép pirosra sütjük.Langyosan fogyasztjuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 7
Heti: 139
Havi: 56
Össz.: 228 829

Látogatottság növelés
Oldal: Kelt tészták 3.
Ági legjobb receptjei - © 2008 - 2024 - vargakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »