Meggyzselés szelet
Hozzávalók: 10 dkg olvasztott vaj,12 dkg kristálycukor,2 tojás,1 citrom reszelt héja,1 dl citromlé,15 dkg finomliszt,1 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,50 dkg magozott meggy,10 dkg kristálycukor,4 dl tej,1 csomag vaníliáskrémpor,2 dl tejszín,4 dl meggylé,2 csomag tortazselé.
A meggyet összekeverjük 10 dkg cukorral.Egy kisebb magasfalú tepsit kibélelünk sütőpapírral,a sütőt 180 fokra melegítjük.A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással.Hozzáadjuk a citromhéját,citromlét,a vaníliás cukrot,a lisztet és a sütőport.Simára keverjük és beleöntjük a tepsibe.Megsütjük és lehúzzuk róla a sütőpapírt,majd visszatesszük a tepsibe.A vaníliás krémport a rajta lévő utasítás szerint( 4dl tejjel) elkészítjük.Ha főzős kihűtjük.A tejszínt keményhabbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a vaníliás krémmel.A meggyet lecsepegtetjük,a tortazselét megfőzzük a meggylében.A tésztára kenjük a krémet,majd rárakjuk a meggyet és a kész zselét.Dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.Aki szereti , a meggyhez tehet 1 dl rumot.
Rizskocka
Mélyebb tepsiben 6 tojásból piskótát sütünk és benne hagyjuk.A következő krémet tesszük rá:1 l tejhez adunk 2 vaníliás cukrot és 8 dkg kristálycukrot és megfőzünk benne 30 dkg rizst.6 dl tejszínt felverünk egy zselatinfixszel és a kihűlt tejberizsbe keverjük.Rákenjük a piskótára,idénygyümölccsel megszórjuk. Két csomag tortazselét elkészítünk az utasítás szerint és a gyümölcs tetejére öntjük.Dermedésig hűtőbe rakjuk./ A tortazselét víz helyett gyümölcslében is megfőzhetjük,így még finomabb!/
Meggyes-tejszínes pite
Hozzávalók:20 dkg liszt,10 dkg margarin,1 tojássárga,2 evőkanál cukor,50 dkg magozott meggy,csipet őrölt fahéj,10 dkg barna cukor,10 dkg darált mandula,2 tojássárgája,2 dl tejszín.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,beletesszük a tojássárgáját,a cukrot,pici sót.Összegyúrjuk,kicsit pihentetjük.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A tésztát kinyújtjuk,kibélelünk vele egy cakkos szélű tortaformát.A töltelékhez az alaposan lecsepegtetett meggyhez keverjük a barna cukrot,a darált mandulát,a fahéjat,a tojássárgákat és a tejszínt.A tésztán elegyengetjük és kb.40 percig sütjük.Ha kihűlt porcukorral megszórjuk.
Epres túrótorta
Hozzávalók:1 bögre liszt,fél bögre cukor,fél csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,1 tojás,1/4 bögre tej,10 dkg margarin.25 dkg túró,2 dl tejföl,3 csomag vaníliás cukor,kb.25 dkg eper
Az epret megmossuk és félbe vágjuk.Elkészítjük a tölteléket:a túrót a tejföllel és a vaníliás cukoral összekeverjük.A tésztának összekeverjük a lisztet,a cukrot,a sütőport,a vaníliás cukrot,majd hozzáadjuk a tojást,a tejet,és az olvasztott margarint.Egy kicsit folyós tésztát kapunk.Kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel egy 23 cm-es kapcsos torta formát,majd egyenletesen beleöntjük a tésztát..Rátesszük a tölteléket úgy ,hogy a szélén kihagyunk 1-2 cm széles részt.A töltelék tetejére rakjuk a gyümölcsöt és 180 fokon kb. 40 percig sütjük.Amikor meghűlt tálcára csúsztatjuk.