Ági legjobb receptjei

Süssünk-főzzünk finomat jókedvűen!

Meggyes Duna-hullám szelet

Hozzávalók:1/2 kg magozott meggy,50 dkg margarin,25 dkg+6 evőkanál kristálycukor,6 tojás,35 dkg finomliszt,1 zacskó sütőpor,4 evőkanál kakaópor,2 zacskó vaníliaízű pudingpor(főzős),3/4 l tej,20 dkg tortabevonó,5 dkg margarin+a tepsi kikenéséhez.

25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg cukorral,hozzákeverjük a tojásokat ,majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet is hozzáadjuk.Margarinnal kikent tepsibe simítjuk és rászórjuk a meggyet.175 fokon kb.35 percig sütjük.A maradék cukorral elkevert pudingport kevés tejben feloldjuk.A többi tejet felforraljuk és megfőzzük benne a pudingot.25 dkg margarint belekeverünk a pudingba,majd hagyjuk kihűlni.A tésztát a tepsiben hagyjuk és rákenjük a pudingkrémet.Vízfürdőben a margarinnal felolvasztjuk a tortabevonót.Végül a mázzal bevonjuk a süteményt.


Diós-csokoládés kocka

Hozzávalók:10 dkg étcsokoládé,15 dkg őrölt dió,15 dkg finomliszt,1 kiskanál mézeskalácsfűszer,1 sütőpor,6 tojás,25 dkg margarin,20 dkg kristálycukor;20 dkg baracklekvár;20 dkg tortabavonó étcsokoládé,1 evőkanál olaj.

Vízfürdőn felolvasztjuk az étcsokoládét.A diót összekeverjük a liszttel,a sütőporral és a fűszerrel.A tojásokat ketté választjuk.A sárgáját kikeverjük a margarinnal,a cukorral és az olvasztott csokoládéval.A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük,majd a lisztes keverékkel felváltva a csokoládés masszához keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe símitjuk és előmelegített 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük(tűpróba!).A megsült tésztát tálcára borítjuk(aljából lesz a teteje) és megkenjük lekvárral.Olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.


Panda maci szelet

Hozzávalók:

Kakaós tészta:3-4 evőkanál kakaó,1 sütőpor,2 pohár finomliszt,2 pohár kristálycukor,1 vaníliás cukor,2 pohár tejföl,6 tojás(1 pohár=2 dl)

Kókuszos tészta:10 dkg kókuszreszelék,6 tojásfehérje,10 dkg kristálycukor.

Krém:6 evőkanál rétesliszt,6 evőkanál cukor,6 tojássárgája,5 dl tej,1 csomag vaníliás cukor,25 dkg margarin,1 csomag vaníliás pudingpor.

A tojást kikeverjük a tejföllel,a cukorral,majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.A 6 tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral,majd belekeverjük a kókuszreszeléket.A kakaós massza felét kimargarinozott  tepsibe tesszük,kanállal hézagokat hagyva kókuszos tésztát rakunk rá.Befedjük a maradék kakaós masszával úgy,hogy a hézagokat is kitöltse,tűpróbáig sütjük.A krémhez a tojássárgáját a cukorral,a liszttel, a vaníliás cukorral,a pudingporral elkeverjük,majd a tejjel csomómentesre keverjük.Sűrűre főzzük,majd belekeverjük a margarint.A tészta tetjére kenjük.Tehetünk rá csokimázat,szórhatunk rá kakaóport vagy csokoládéreszeléket.

Joghurtos meggyes pite

Hozzávalók:4 egész tojás,2 pohár cukor,1 vaníliás cukor,3/4 pohár olaj,1 kiskanál őrölt fahéj,2 kis kanál szódabikarbóna,3 pohár finomliszt,1 sütőpor,2 pohár joghurt,kb.fél kg magozott meggy,1-2 evőkanál zsemlemorzsa

A tojásokat kikeverem a cukorral, az olajjal,a vaníliás cukorral,a fahéjjal és a szódabikarbónával.Hozzáadom a lisztet,a sütőport és végül a joghurtot.Margarinozott,lisztezett tepsibe öntöm és a zsemlemorzsával összekevert meggyel megszórom,majd 200 fokon megsütöm.Kihülés után megporcukrozom(kihagyható).

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:30 dkg vegyes szárított gyümölcs(barack,szilva,füge),10 dkg mazsola,25 dkg finomliszt,1 csomag sütőpor,4 tojás,15 dkg vaj,8 dkg méz,10 dkg darált mogyoró,1 citrom héja,1,5 dl tej

A szárított gyümölcsöket apróra vágjuk,összekeverjük a mazsolával,a liszttel és a sütőporral.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.A tojássárgákat a  lágy vajjal habosra keverjük,hozzáadjuk a mézet,a mogyorót és a citromhéjat.A lisztes gyümölcsöket és a tejet felváltva belekeverjük,végül a tojáshabot is beleforgatjuk.A tésztát margarinozott,zsemlemorzsával beszórt gyümölcskenyérformába(téglalap forma) öntjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon kb.50 percig sütjük.( Tűpróba!)Mikor átsült rácsra borítjuk,kihűtjük és vékonyra szeleteljük.A tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.

Joghurtkrémes szelet

Hozzávalók:25 dkg  olvasztott margarin,25 dkg cukor, 6 tojás,fél dl olaj,1 csomag vaníliás cukor,25 dkg liszt,3 dkg kakaópor,1 sütőpor,1 teáskanál szódabikarbóna,1 teáskanál mézeskalácsfűszer,2 dl joghurt;2 dkg zselatinpor,2 narancs,10 dkg cukor,4 dl joghurt,1 csomag vaníliás cukor,4 dl tejszín,1 csomag habfixáló

A tésztához a tojásokat kikeverjük az olvasztott margarinnal,a cukorral,a vaníliás cukorral,a szódabikarbónával,az olajjal és  mézeskalácsfűszerrel.Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport,a kakaót és a 2 dl joghurtot és elkeverjük.Felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.Tálcára borítjuk és a tészta másik felét is ugyanígy megsütjük.Közben elkészítjük a krémet:A joghurtot elkeverjük a cukorral,a vaníliás cukorral ,belereszeljük egy narancs héját és belefacsarjuk a két narancs levét.Hozzákeverjük az előírás szerint elkészített zselatint és állandóan kevergetve addig melegítjük míg a zselatin feloldódik benne.A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt joghurtos krémmel összeforgatjuk.Egy órára hideg helyre tesszük,majd a krém 2/3 részével megkenjük az első lapot.Erre óvatosan ráhelyezzük a második lapot és rákenjük szép simára a maradék krémet.Ízlés szerint csokoládámázzal vagy csokoládéreszelékkel díszítjük.Fogyasztás előtt pár órát dermedni hagyjuk.

Francia rumos kuglóf

30 dkg lisztet eldolgozunk fél élesztővel,amit 2 dl cukros tejben felfutattunk,csipetnyi sóval,1 evőkanál porcukorral,3 egész tojással,fél citromreszelt héjával és 5 dkg olvasztott margarinnal. Kimargarinozott,lisztezett kuglófformába öntjük és langyos helyen kétszeresére kelesztjük.Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.Vigyázzunk a teteje ne égjen meg!Amikor átsült,tálra tesszük.   Másfél deci vizet,15 deka cukrot addig melegítünk,míg a cukor feloldódik,azután hozzákeverjük egy citrom reszelt héját és fél deci rumot.Ezzel meglocsoljuk a kuglófot.Ha a tészta már teljesen beszívta a szirupot,vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral.Végül az egészet bevonjuk csokoládémázzal.2 dl tejszínt kemény habbá verünk egy habfixálóval és ezt kínáljuk mellé.

Sütőtökös sütemény

Hozzávalók:25 dkg olvasztott vaj,20 dkg porcukor,1 csomag vaníliás cukor,2 tojás,25 dkg finomra reszelt sütőtök,10 dkg reszelt étcsokoládé,2 evőkanál rum,1 csomag sütőpor,30 dkg finomliszt,15 dkg darált dió,1 dl tej, a tetejére sárgabaracklekvár és csokoládémáz.

Az olvasztott vajat habosra keverjük a porcukorral,vaníliás cukorral és a tojásokkal.Belekeverjük a tejet, sütőtököt,a reszelt csokoládét,a rumot,a darált diót,majd végül a lisztet és a sütőport.Margarinozott,lisztezett tepsibe simítjuk és 200 fokon megsütjük.( Ha nehezen sül át,akkor  csökkentsük a hőmérsékletet!)Még melegen megkenjük a tetejét vékonyan baracklekvárral,majd csokoládámázzal bevonjuk.Akkor is finom,ha kihagyjuk a lekvárt és a csokimázat és csak porcukrot szórunk a tetejére.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 7
Heti: 117
Havi: 34
Össz.: 228 807

Látogatottság növelés
Oldal: Kevert tészták,piskóták
Ági legjobb receptjei - © 2008 - 2024 - vargakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »