Ági legjobb receptjei

Süssünk-főzzünk finomat jókedvűen!

Ratatouille szósz

Hozzávalók:3 fej vöröshagyma,1 zöld  kaliforniai paprika,3 gerezd fokhagyma,3 paradicsom,1 kisebb cukkini,só,bors,provance-i fűszerkeverék,olívaolaj,2 kiskanál almaecet vagy balzsamecet

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.A cukkinit  és  a zöldpaprikát öszekockázzuk. A paradicsomot meghámozzuk és összedaraboljuk.Ezután kevés olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát,majd hozzáadjuk a paprikát,a fokhagymát,a cukkinit és a paradicsomot.Sóval,borssal,ecettel és a fűszerkeverékkel ízesítjük,majd addig pároljuk fedő nélkül míg az össz nedvesség elpárolog belőle és jó sűrű nem lesz.Grillezett ételek mellé kitűnő.

Tartár mártás

Hozzávalók:50 dkg majonéz,1 dl fehér bor,10 dkg savanyú uborka,1 kiskanálnyi petrezselyemzöldje,1 citrom,só

Egy tálban a majonézhez hozzákeverjük az apróra vágott uborkát,a citrom levét,a bort,a petrezselyemzöldjét és sóval ízesítjük.Rántott húsokhoz és rántott sajthoz ajánlom.

Provance-i szósz

Hozzávalók:50 dkg paradicsom,1 dl olívaolaj,2 csomó újhagyma,1 dl tejföl,cukor,só,provance-i fűszerkeverék vagy rozmaring,kakukkfű,borsikafű.

A meghámozott és apró kockákra vágott paradicsomot és a feldarabolt hagymát olajon megpároljuk.Ezután sóval,borssal,cukorral  és a fűszerekkel ízesítjük,majd a tejföllel kicsit összeforraljuk.Grilezett hal mellé ajánlom.

Szósz vadász módra

Hozzávalók:1 nagyobb fej vöröshagyma,5 dkg füstölt szalonna,10 dkg gomba,1 dl fehér bor,majoranna,olaj

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.Hozzáadjuk az összekockázott szalonnát és a gombát,majd megpároljuk.Ezután hozzáöntjük a bort és majorannával,borssal és esetleg sóval ízesítjük.Összeforraljuk és természetesen vadhúsok mellé tálaljuk.

Spagetti  szósz

Hozzávalók:25 dkg darált marhahús,20 dkg gomba,10 dkg paradicsompüré,50 dkg paradicsom,1 gerezd fokhagyma,olívaolaj,só,bazsalikom.

Olajon megpároljuk a húst és a gombát.Hozzáadjuk a hámozott és kockára vágott paradicsomot,a fokhagymát, a paradicsompürét  és sűrűre főzzük.Ezután sóval és bazsalikommal ízesítjük és kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.

Lilahagyma lekvár

Hozzávalók:4-5 fej lilahagyma,3-4 evőkanál méz,2 evőkanál balzsamecet,2 evőkanál olívaolaj,1 dl vörösbor,só,bors,cukor.

A hagymát felszeleteljük.Egy serpenyőben felolvasztjuka mézet,majd megfonnyasztjuk benne a hagymát.Hozzáadjuk az ecetet,a vörösbort és az olajat.Addig pároljuk míg lekvársűrűségű nem lesz,ezután sóval ,borssal,cukorral ízesítjük.Kacsasült vagy libasült mellé kiváló.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 3
Heti: 46
Havi: 384
Össz.: 231 171

Látogatottság növelés
Oldal: Szószok
Ági legjobb receptjei - © 2008 - 2024 - vargakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »