Ági legjobb receptjei

Süssünk-főzzünk finomat jókedvűen!

Krumplisaláta

50 dkg héjában főtt krumplit megpucolunk és nagyobb darabokra vágunk.Nagyobb tálba rakjuk.1 fej vöröshagymát és 3-4 savanyú uborkát  karikákra vágunk és a krumplihoz adjuk,majd megsózzuk.2 evőkanál majonézt,1 evőkanál mustárt,3 evőkanál ecetet,2-3 ágacska kaprot,1 gerezd apróra vágott fokhagymát kevés borssal összekeverünk és a krumplis keverékre öntjük.Fogyasztás előtt pár órát állni hagyjuk,hogy összeérjenek az ízek.

Csirkesaláta

Hozzávalók:35 dkg füstölt csirkemell,8 evőkanál majonéz,15 dkg sajt,2 főtt répa,30 dkg savanyú uborka,2 főtt tojás,só,bors.

A csirkemellet összekockázzuk,a tojást és a sajtot durvára reszeljük.A sárgarépát és az uborkát karikákra vágjuk.Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban és sóval,borssal,majonézzel ízesítjük.Összekeverjük,ha nem elég savanyú tehetünk hozzá egy kis ecetet is.

Feta sajtos mexikói saláta

Hozzávalók:1 kis fejes saláta,1 doboz(425 ml)csemegekukorica,1 doboz(425 ml) vesebab,4 paradicsom,2 lila hagyma,15 dkg feta sajt,1 citrom,4 evőkanál ecet,só.

A megmosott salátaleveleket csíkokra metéljük.A leöblített kukoricát és a babot lecsöpögtetjük.A paradicsomokat felkockázzuk.A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk,a sajtot felkockázzuk vagy összemorzsoljuk.A citrom héját lereszeljük,levét kifacsarjuk és az ecettel összekeverjük.Sóval és ízlés szerint chilivel ízesítjük.Minden hozzávalót tálba rakunk,majd leöntjük az öntettel.Összekeverjük és állni hagyjuk 1-2 órahosszát.

Mexikói tonhalsaláta

Hozzávalók:1 doboz olajos tonhal konzerv(400 g),1 doboz(425 ml) vörösbab konzerv,1 doboz (425 ml) kukorica konzerv,2 sült paprika,20 dkg majonéz,só,3 evőkanál ecet.

A konzerveket lecsöpögtetjük,a paprikákat csíkokra vágjuk.Tálba rakjuk.Majonézzel,sóval,ecettel ízesítjük és összekeverjük.

Rizs saláta

Hozzávalók:20 dkg főtt rizs,20 dkg prágai sonka,20 dkg savanyú uborka,3 főtt tojás,20 dkg majonéz,2 dl tejföl,só,bors.

A sonkát, a tojást és az uborkát apróra vágjuk és a rizshez adjuk.Összekeverjük a majonézzel és a tejföllel,majd sóval,borssal ízesítjük.

Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók:25 dkg tonhalkonzerv,40 dkg apró csőtészta,5-6 evőkanál majonéz,1 citrom,1 kiskanál origano,só,bors.

Megfőzzük a tésztát,leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük.A tonhalról  leöntjük az olajat.A tésztát sóval,borssal,origanoval ízesítjük,öntünk rá a tonhal olajából,majd hozzáadjuk a majonézt,a citrom levét és a halat.Jól összekeverjük.

Gombás krumplisaláta

Hozzávalók.1 kg héjában főtt krumpli,50 dkg csiperke gomba,1 nagyobb fej lilahagyma,3 dl tejföl,10 dkg majonéz,só,bors

A gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk.Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk.A  hagymát szeletekre vágjuk,nagyobb tálba rakjuk és megsózzuk.A meghámozott krumplit karikákra vágjuk és a tálba rakjuk.Sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt,majd végül a gombát.Az egészet jól összekeverjük.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 3
Heti: 30
Havi: 368
Össz.: 231 155

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Ági legjobb receptjei - © 2008 - 2024 - vargakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »