Aszalt szilvás marhasült
Hozzávalók:80 dkg marhakaraj,15 dkg mag nélküli aszalt szilva,5 dkg vaj,20 dkg füstölt szalonna,2 gerezd fokhagyma,1 nagyobb fej vöröshagyma, babérlevél,őrölt kömény,majoranna,borsikafű,ételízesítő,só,bors,1 dl tejföl,1 evőkanál liszt,olaj.
A hússzeleteket kikloffoljuk és besózzuk.A szalonnát és a hagymákat kockára vágjuk.Egy serpenyőben olajon és olvasztott vajon a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk és egy tányérra tesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát,a vöröshagymát,a fokhagymát és az aszalt szilvát.A húst is visszatesszük a serpenyőbe,befűszerezzük és 2-3 dl vízzel felengedjük.Addig pároljuk míg a hús megpuhul(kb.1 óra), ezután a lisztet öszekeverjük a tejföllel és besűrítjük vele a mártást.Kicsit öszeforraljuk,majd tálajuk.Körítésként dödöllét,metélt tésztát vagy párolt rizst ajánlok.
Mongol csirke
Hozzávalók:50 dkg csirkemellfilé,10 dkg mustár, 1,5 dl joghurt,10 dkg szezámmag,1 kiskanál morzsolt kapor,1 tojás,só,bors,olaj
A csirkemellet csíkokra vágjuk,majd sózuk,borsozzuk,Egy nagyobb tálban összekeverjük a tojást,a joghurtot,a mustárt,a kaprot,a szezámmagot és beleforgatjuk a húst.Letakarjuk és állni hagyjuk 5-6 órán keresztül.Wokban vagy teflonos serpenyőben kevés olajon megsütjük.Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.