Tonhalas pastasuta
Hozzávalók:50 dkg orsótészta,30 dkg tonhalkonzerv,1 fej vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma,1 piros kaliforniai paprika,2 paradicsom,1 erőspaprika,20 dkg gomba,15 dkg babkonzerv,5 dkg olajbogyó,olívaolaj,só,bors.
A vöröshagymát, a paprikát,a gombát,az erőspaprikát,a paradicsomot,a fokhagymát és az olajbogyót feldaraboljuk.Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a hagymát,hozzáadjuk a gombát,paprikát,erőspaprikát és a paradicsomot és összepároljuk.Sóval,borssal ízesítjük.Belekeverjük a fokhagymát,az olajbogyót és a babot.A tésztát sós vízben megfőzzük,leszűrjük.A tésztát összeforgatjuk a tonhallal és a serpenyő tartalmával,majd tálaljuk.
Töltött virsli
Hozzávalók:8 darab virsli,16 szelet baconszalonna,15 dkg edami sajt,15 dkg savanyú uborka.
A virsliket félbe ,a sajtot és az uborkát vékony csíkokra vágjuk.Mindegyik virslit megtöltünk egy szelet sajttal és egy szelet uborkával,majd két szelet szalonnával körbetekerjük.Teflonos serpenyőben vagy rostélyon megsütjük.
Kolbászos tészta
Hozzávalók:50 dkg orsótészta,4 dl fehér bor,50 dkg vékony kolbász,50 dkg gomba,20 dkg paradicsomszósz,10 dkg reszelt sajt,1 fej vöröshagyma, olaj,só,bors
Megfőzzük és leszűrjük a tésztát.Az apróra vágott hagymát megpirítjuk egy kis olajon,majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és pár percig pároljuk.Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt,a fehér bort,a paradicsomszószt.Sóval,borssal ízesítjük és összeforraljuk az egészet.Egy olajozott tűzállótálba tesszük a tésztát,ráöntjük a kolbászos szószt.Kicsit összekeverjük a tésztával,majd megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben 20 fokon szép pirosra sütjük.