Lekváros rudacska
Hozzávalók:25 dkg finomliszt,fél kiskanál sütőpor,10 dkg porcukor,1 zacskó vaníliás cukor,1 tojás,12 dkg margarin, 1-2 evőkanál tej,1-2 evőkanál sárgabaracklekvár
A lisztben elmorzsoljuk a margarint,hozzáadjuk a sütőport,a porcukrot és a vaníliás cukrot,majd a tojással és a tejjel összegyúrjuk.Folpackba csomagolva fél órára hűtőszekrénybe tesszük.A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval kis rudakat vágunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,majd 200 fokra elömelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.A baracklekvárt nejlonzacskóba töltjük,és a zacskó sarkán lyukat vágunk.A rudacskákat lekvárcsíkokkal díszítjük és száradni hagyjuk.Sokáig elálló keksz.
Ischler
Hozzávalók:30 dkg liszt,35 dkg margarin,15 dkg porcukor,15 dkg darált dió,2 vaníliás cukor,2 evőkanál tejföl,csipet só,1 citrom héja,10 dkg étcsokoládé,10 dkg tortabevonó csokoládé,baracklekvár
A lisztet elmorzsoljuk 30 dkg margarinnal,hozzáadjuk a diót,sót,porcukrot,vaníliás cukrot,reszelt citromhéjat és a tejföllel összegyúrjuk.1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.Ezután fél centi vastagra kinyújtjuk és kisebb korongokat szaggatunk belőle,majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megsütjük.Miután megsültek a korongok felét megkenjük vékonyan lekvárral,a többit pedig csokikrémmel( vízgőz felett megolvasztunk 10 dkg csokit 5 dkg margarinnal).Összeborítunk egy lekváros és egy csokoládés korongot.és bevonjuk csokoládémázzal.Másnap az igazán finom mert akkorára kicsit megpuhul.
Mandulás táskák
Hozzávalók:30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 tasak vaníliás cukor,1 tojás+ 1 tojássárgája a kenéshez,20 dkg margarin;10 dkg darált mandula,2 evőkanál méz,5 dkg cukor,4 evőkanál tejszín+1 evőkanál a kenéshez;10 dkg mandulaforgács
A tésztához a liszteben elmorzsoljuk a margarint,majd hozzáadjuk a tojást,a cukrot,a vaníliás cukrot és összegyúrjuk.Cipóvá formázzuk és frissentartó fóliába csomagolva hűtőbe teszük egy órára.A töltelékhez a darált mandulát,a mézet,a cukrot és a tejszínt kis lángon összefőzzük.Hagyjuk kihűlni.A tésztát 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk,nagy (6 cm átmérőjű) kerek szaggatóval kiszaggatjuk.Minden korong közepébe kevés tolteléket teszünk,félbehajtjuk,a széleket lenyomkodjuk.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belerakjuk a sütiket.A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel,lekenjük vele sütemények tetejét és megszórjuk mandulaforgáccsal.A sütőben kb.10 percig sütjük,majd megszórjuk porcukorral.
Csokis-mogyorós szívek
Hozzávalók:15 dkg margarin,12 dkg porcukor,1 tojás+1 tojássárga a kenéshez,10 dkg liszt,1 citrom reszelt héja,1 kiskanál mézeskalácsfűszer,12 dkg darált mogyoró,10 dkg zsemlemorzsa;10 dkg étcsokoládé,5 dkg margarin.
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással,hozzáadjuk a lisztet,a citromhéjat,a mézeskalácsfűszert,a darált diót,a zsemlemorzsát és sima tésztává gyúrjuk(esetleg teszünk hozzá egy kis tejet ha nem áll ösze).Hűtőben letakarva 2 órát pihentetjük,majd fél centi vastagra kinyújtjuk.szív alakú formával kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.A tetejét megkenjük tojássárgával,majd előmelegített sütőben 200 fokon kisütjük.A csokoládét felolvasztjuk a margarinnal és a szíveket félig belemártjuk,majd visszateszük a sütőpapírra amíg megszilárdul a csokoládé.