Krumplifészek
Hozzávalók:4 nagyobb burgonya,10 dkg gomba,1 kisebb fej vöröshagyma,15 dkg sajt,1 citrom,só,bors,1 evőkanál gombakrémlevespor vagy gombaszószpor.
A krumplit héjában megfőzzük,megpucoljuk és félbe vágjuk.A közepüket kis kanállal kivájjuk.A gombát és a hagymát megtisztítjuk és kevés olajon megpároljuk.Hozzákeverjük a krumplitörmeléket,sóval,borssal ízesítjük és a krémlevesporral besűrítjük.A krumplikat meglocsoljuk citromlével és megtöltjük a gombás töltelékkel,olajozott tűzállótálba sorakoztatjuk őket.Mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Gombás újkrumpli
Hozzávalók:1 kg újkrumpli,1 kiskanál vegeta,10 dkg sajt,30 dkg gomba,50 dkg füstölt szalonna,3 gerezd fokhagyma,olaj,só,bors.
A gombát összedaraboljuk és a kockára vágott szalonnával együtt kevés olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a megtisztított krumplit és apróra vágott fokhagymával, sóval,borssal és vegetával ízesítjük.40 percig lefödve pároljuk,majd amikor a tűzről levettük rászórjuk a reszelt sajtot és összekeverjük.