Ági legjobb receptjei

Süssünk-főzzünk finomat jókedvűen!

Reform szelet

Hozzávalók:5 tojás,20 dkg cukor,4 csomag vaníliás cukor,10 dkg teljes kiőrlésű liszt,10 dkg liszt,1 csomag sütőpor,18 g színtelen zselatin vagy 1 csomag zselatinfix,50 dkg tehéntúró,5 evőkanál méz, 2 citrom leve,4 dl tejszín,50 dkg bogyós gyümölcs(friss vagy mélyhűtött)

A tojásokat a cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük,hozzáadjuk a két féle lisztet és a sütőport,majd összekeverjük.A tésztát margarinozott,lisztezet tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben,190 fokon sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni.A túrót a mézzel,a maradék vaníliás cukoral és a citromlével ízesítjük.A tejszínt kemény habbá verjük.A feloldott zselatint vagy a zselatinfixet a túróhoz adjuk,majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.A krémet a kihűlt tésztára simítjuk és a tetejére gyümölcsöt rakunk.Az egész süteményt bevonhatjuk még tortazselével is,akkor nem szárad meg a gyümölcs.Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Joghurtos eperkocka

Hozzávalók:6 tojás,12 dkg cukor,12 dkg liszt,3 dkg kakaópor.4 dl joghurt,10 dkg porcukor,2 dl tejszín,2 dkg zselatinpor.25 dkg friss eper,1 tasak tortazselé,10 dkg cukor

A tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük,A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.A lisztet a kakaóporral összekeverjük.A tojássárgájához hozzáadjuk a tojáshabot ,majd a kakaó lisztet.Margarinozott,lisztezett tepsibe síimítjuk,előmelegítet sütőben,180 fokon megsütjük.Kihűlés után rátesszük a joghurtkrémet.Ehhez a joghurtot a cukorral simára keverjük,a tejszínt felverjük és a joghurthoz adjuk.Végül az előírás szerint feloldott zselatint is a krémhez keverjük.A krémet a kakaós lapra egyenletesen elkenjük,majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.A dermesztés után rárakjuk az epret és tortazselével bevonjuk a tetejét.Még legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

Vaníliakrémes lepény

Hozzávalók:a tésztához:30 dkg liszt,1 tasak sütőpor,10 dkg porcukor,2 tojássárgája,10 dkg margarin,pici tej;krémhez:30-40 dkg tejszínes krémsajt(ömlesztett sajt),1 citrom reszelt héja,3 csomag vaníliás cukor,1 csomag tejszínhabpor,2 dl tejszín,10 dkg cukor,40 dkg eper.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd hozzáadjuk a porcukrot,a sütőport,a tojássárgáját és szükség szerint pici tejjel összegyúrjuk.Fóliába csomagoljuk és hűtőben kb. fél óráig pihentejük.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.Egy magasfalú tepsit kikenünk margarinnal.A tésztát kinyújtjuk,a tepsibe terítjük úgy,hogy legyen egy kis pereme.Villával megszurkáljuk,majd félig megsütjük.A töltelékhez összekeverjük a krémsajtot a citromhéjal,a vaníliás cukorral,a cukorral és a tejszínhabporral.A tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe keverjük.A masszát a tésztára simítjuk és az epret rárakjuk a tetejére.Visszatesszük a sütőbe és kb. fél óra alatt készre sütjük( a krém folyós marad a tetején!).Langyosra hűtjük,majd egy éjszakára hűtőszekrénybe teszük és másnap fogyasztjuk.

Különleges krémes

Hozzávalók:1 csomag leveles tészta,1 kg eper,2 tasak zselatinfix,5 dl tejszín,6 evőkanál cukor,1 csomag vaníliás cukor,1 dl joghurt

A leveles tésztából két lapot sütünk.Az epret megmossuk,felét összeturmixoljuk,a másik felét nagyobb darabokra vágjuk.A tejszínt a zselatinfixel és a kétféle cukorral kemény habbá verjük,hozzákeverjük az eperpürét,a joghurtot és az eperdarabokat.Az egyik lapot tálcára rakjuk és rásimítjuk a krémet.A másik lapot akkora kockákra vágjuk amekkora szeleteket akarunk és a krém tetejére rakjuk.Hűtőszekrényben hagyuk dermedni,majd keresztül vágjuk a kockákat és porcukorral meghintjük. 

Csopaki almás

25 dkg finomlisztben elmorzsolunk 15 dkg margarint.Adunk hozzá 2 evőkanál porcukrot,fél csomag sütőport,2 evőkanál rumot és 3 tojássárgáját,majd összegyúrjuk.Kinyújtjuk,margarinozott tepsibe rakjuk,megszórjuk vékonyan kekszmorzsával.

1 kg savanykás almát megpucolunk és vékony szeletekre vágunk.Szép sorban rárakjuk a tésztára és megszórjuk 1 tasak vaníliás cukorral.Ha szeretjük a rumot meglocsolhatjuk vele az almát egy kicsit.

6 tojásfehérjét kemény habbá verünk.3 tojássárgáját kikeverünk 10 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral.Hozzáadunk 10 dkg őrölt mandulát ( diót vagy mogyorót) és 1 evőkanál réteslisztet.Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és az alma tetejére öntjük.200 fokon megsütjük.


Málnás-csokoládés szelet

Tészta: kisebb tepsiben ( kb.30x20 cm-es) tepsiben sütünk egy egyszerű 6 tojásos piskótát.

Csokoládés krém:gőzfürdőben felolvasztunk 20 dkg étcsokoládét,azután simára keverünk benne 5 dkg porcukrot.Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt,majd belekeverjük az olvasztott csokit és 15 dkg málnát.

Málnakrém:2dl tejszínt keményhabbá verünk egy csomag zselatinfixszel.Belekeverünk 5 dkg porcukrot és 15 dkg péppé tört málnát.

A piskótát két egyenlő részre vágjuk.Az egyik lapot megkenjük csokoládés krémmel,majd ráhelyezzük a másik lapot és megkenjük málnakrémmel.A tetejét ízlésszerint díszíthetjük tejszínhabbal és málnával.Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Körtés lepény

Hozzávalók:1 kg körte,1 citrom leve,2 tojás,12 dkg margarin,10 dkg cukor,1 vaníliás cukor,2 dl joghurt,2 dkg kakaópor,10 dkg darált dió,15 dkg finomliszt,fél csomag sütőpor,2 evőkanál baracklekvár

A körtéket megpucoljuk,a magházát kiemeljük és hatfelé vágjuk.Citromos vízben félig megfőzzük,lecsepegtetjük.Kimargarinozunk és lisztezünk egy kisebb tepsit( kb.30x30).A tésztához habosra keverjük a tojásokat a margarinnal,a cukorral,a vaníliás cukorral és a lekvárral.Hozzáadjuk a lisztet,a kakaót,a diót,a sütőport és a joghurtot és alaposan összekeverjük.A tésztát tepsibe öntjük és a tetejére rakjuk a körtecikkeket.Előmelegített sütőben 180 fokon kb.fél óráig sütjük.Amikor kihűlt porcukorral meghintjük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 7
Heti: 125
Havi: 42
Össz.: 228 815

Látogatottság növelés
Oldal: Gyümölcsös sütik
Ági legjobb receptjei - © 2008 - 2024 - vargakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »