Ági legjobb receptjei

Süssünk-főzzünk finomat jókedvűen!

Csíkos kakaós süti

Hozzávalók:15 dkg margarin,6 dkg édesítőszer vagy cukor,csipetnyi só,5 tojás,25 dkg finomliszt,1 zacskó sütőpor,2 dkg kakaópor,2-3 evőkanál tej,4  evőkanál frissen facsart narancslé.

A margarint a cukorral és a sóval kikeverjük,majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat,a lisztet és a sütőport.A tésztát két adagra osztjuk.Az egyikbe belekeverjük a kakaóport és a tejet.Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és kanalanként felváltva beletesszük a sárga és a kakaós tésztát.A tetejét elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.Mikor megsült tálcára borítjuk,lehúzzuk róla a sütőpapírt és meglocsoljuk narancslével.Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

Nugátkrémes-mogyorós rolád

Hozzávalók:4 tojás,18 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor,10 dkg finomliszt,1 sütőpor,10 dkg darált mogyoró,15 dkg nugátkrém,50 dkg mascarpone,25 dkg tehéntúró,1 evőkanál kakaópor,2 dl tejszín,1 csomag habfixáló.

A tojások fehérjét 4 evőkanál hideg vízzel keményre felverjük.Közben beleszórunk 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot.Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,majd beleforgatunk 5 dkg darált mogyorót.A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.Konyharuhára kiborítjuk és a papírt lehúzzuk róla.A mascarponét a túróval krémesre keverjük.Belevegyítjük a maradék cukrot,a nugátkrémet,a kakaóport, és a maradék darált mogyorót.A piskótát a krémmel megkenjük,majd feltekerjük és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.A tejszínt a habfixálóval habbá verjük és bevonjuk vele a tekercset.Díszítésként megszórhatjuk kakaóporral és durvára vágott mogyoróval.

Csokis-mogyorós kuglóf

Hozzávalók:20 dkg margarin,25 dkg cukor,1 vaníliás cukor,5 tojás,1-2 kanál rum,1 kiskanál fahéj,18 dkg darált mogyoró,12 dkg finomliszt,1 csomag sütőpor,1 dl tej,10 dkg étcsokoládé,20 dkg éttortabevonó.

A tojásokat kikeverjük a cukorral,a vaníliás cukorral és a margarinnal,hozzáadjuk a rumot,a tejet,a fahéjat,a mogyorót,a lisztet, a sütőport és utoljára belereszjük az étcsokoládét.Összekeverjük,majd margarinozott,lisztezett kuglófsütőbe öntjük.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óráig sütjük( tűpróba !).Hogy a teteje ne égjen meg a sütés vége felé alufóliával takarjuk le a kuglófot.Amikor átsült a formában hűlni hagyjuk,majd tálcára borítjuk.A tortabevonót felolvasztjuk és bevonjuk vele a kuglófot.

Amerikai brownie

Hozzávalók:25 dkg étcsokoládé,4 egész tojás,25 dkg cukor,2 dl olaj,20 dkg finomliszt,10 dkg darált mogyoró,1 sütőpor,csipet só,1 csomag vaníliás cukor.

A csokoládét felolvasztjuk.A tojásokat habosra keverjük a cukorral,a vaníliás cukorral,az olajjal és az olvasztott csokoládéval.Hozzáadjuk a lisztet,sütőport és a mogyorót és simára keverjük.Margarinozott,lisztezett kisebb,magasfalú tepsibe öntjük és előre melegített sütőben, 160 fokon kb. fél óra alatt megsütjük.Olyan állagúra kell sütni,hogy a tűpróbánál kicsit még ragadjon a tészta. Ha teljesen átsütjük,akkor kihülés után kőkemény lesz.Legfinomabb langyosan.

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 7
Heti: 137
Havi: 54
Össz.: 228 827

Látogatottság növelés
Oldal: Kevert tészták,piskóták 3.
Ági legjobb receptjei - © 2008 - 2024 - vargakonyha.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »