Csokoládéspirál ananásszal
Hozzávalók:Tészta:5 tojás,1 vaníliás cukor,15 dkg cukor,10 evőkanál liszt,4 evőkanál kakaó,fél csomag sütőpor
Krém:1 ananászkonzerv(850 ml),1 csomag zselatinfix,50 dkg mascarpone,2 dl tejföl,1 citrom leve,2 dl tejszín,10 dkg cukor,1 vaníliás cukor
Díszítéshez:2-3 evőkanál kókuszreszelék,3 dl tejszín,1 habfixáló
A tésztához a tojásfehérjét felverjük 4 evőkanál vízzel,majd belekeverjük a cukrot,vaníliás cukrot és a tojássárgákat.Ezután óvatosan hozzákeverjük a lisztet,sütőport és a kakaót.Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük,majd nedves konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.A krémhez az ananászkompótot lecsöpögtetjük,apróra vágjuk és a levét félretesszük.A mascarponét kikeverjük a tejföllel,citromlével,cukorral,vaníliás cukorral,az ananászlével és a zselatinfixszel.A 2 dl tejszínt habbá verjük és a mascarponés krémhez keverjük,majd az ananászdarabokat is hozzáadjuk.A krémet rákenjük a piskótára és négy egyenlő szélességű csíkba vágjuk.Egy kerek tálca közepébe helyezzük az első csíkot csigavonalban feltekerve.Ennek folytatásaként hozzáillesztjük a következő tésztacsíkot,így a csiga egyre nől.Addig folytatjuk míg az ananászoscsíkok elfogynak,majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük,hogy jól összeálljon.Kemény habbá verjük a maradék tejszínt a habfixálóval és az egész tortát bevonjuk vele.Egy serpenyőben enyhen megpirítjuk a kókuszreszeléket zsiradék hozzáadása nélkül.Ha megpirult azonnal kiborítjuk egy tányérra mert különben megég.Megszórjuk vele a torta szélét és tetejét.Én még a gyerekek nagy örömére Raffaello kókuszpralinékkal és gyertyával díszítettem a tortát.Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Fehér csokoládés meggytorta
Hozzávalók:Tészta:5 tojás,15 dkg cukor,1 vaníliás cukor, 0,5 dl olaj,15 dkg liszt,1 sütőpor
Krém:20 dkg fehér csokoládé,1 zselatinfix,3 dl tejszín,3 tojás,5 dkg cukor,1 vaníliás cukor
1 üveg magozott meggybefőtt( 720 ml),fél citrom leve és héja,5 dkg ételkeményítő,5 dkg cukor
A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral,vaníliás cukorral,az olajjal,a liszttel és a sütőporral.Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belesimítjuk.Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük,levesszük róla a papírt és keresztben háromfelé vágjuk.Esetleg három egyenlő részletben is megsüthetjük a tésztát.A meggyet lecsöpögtetjük,levét felfogjuk.Az ételkeményítőt 7-8 evőkanál meggylével csomómentesre keverjük.A többi meggylevet 5 dkg cukorral,a citromlével és héjjal felforraljuk, Hozzáadjuk a feloldott keményítőt és állandóan keverés mellett 1 percig forraljuk,majd beleforgatjuk a meggyet.Félretesszük kihűlni.A fehér csokit feolvasztjuk.A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,majd a meleg csokoládét is belekeverjük.A tejszínt kemény habbá verjük a zselatinfixszel.A tojásfehérjét felverjük.Ezt a háromféle krémet összekeverjük és félórára betesszük a hűtőszekrénybe.Egy lapot megkenünk a krém felével,majd ráhalmozzuk a meggy felét és egy lappal befedjük.Ezt megkenjük a maradék krémmel,elosztjuk rajta a maradék meggyet és a harmadik lappal befedjük.Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.3 dl tejszínt kemény habbá verünk egy habfixálóval és egy vaníliás cukorral,majd bevonjuk vele a torta szélét és tetejét.Ízlés szerint díszítjük,én csokoládéreszeléket szórtam rá.
Citromos túrótorta
Hozzávalók:1 kész kerek piskótalap vagy egy 4 tojásos piskóta,2 citrom,25 dkg mascarpone,25 dkg túró,6 evőkanál cukor,1 tasak citromízű gyümölcskocsonyapor,2 dl tejszín,2 tasak vaníliás cukor,15 dkg málna
A piskótát kerek tortaformában megsütjük,tálcára rakjuk.Egy citrom levével meglocsoljuk.Elkészítjük a krémet:a mascarponét összekeverjük a túróval,a citrom levével és reszelt héjával,a cukorral és a vaníliás cukorral.A gyümölcskocsonyaport simára keverjük 125 ml vízzel és tíz percig állni hagyjuk.Felmelegítjük,simára keverjük 2 evőkanál krémmel,majd az egész krémmel öszekeverjük.Végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.Rákenjük a piskótára,megszórjuk málnával és pár órára hűtőbe tesszük.Ízlés szerint porcukorral vagy csokireszelékkel díszítjük.