Nestlé torta
Hozzávalók:Tészta:15 tojásfehérje,15 kanál porcukor,15 dkg darabos dió,15 dkg kókuszreszelék,2 evőkanál zsemlemorzsa,1 csomag sütőpor
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral,a sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Egy tálban összekeverjük a diót,a kókuszreszeléket,a zsemlemorzsát és a sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.Egyenletesen elosztjuk a két tepsibe és megsütjük.
Krém:15 tojássárgája,25 dkg porcukor,8 kanál kristálycukor,2 csomag vaníliás cukor,4 csomag főzős vaníliás pudingpor,8 dl tej,25 dkg margarin,20 dkg fehér csokoládé
A tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal,a pudingporral és sűrű krémmé főzzük a tejben.Még melegen belekeverjük a csokit és a margarint.Kihűtjük.
Mindkét tortalap egyharmadát levágjuk.Az első széles lapot megkenjük krémmel,rátesszük a két keskenyebb lapot,azt szintén megkenjük,végül rátesszük az utolsó lapot és az egész tortát bevonjuk krémmel.Egy éjszakára hűtőbe tesszük,majd ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal,csokoládémázzal .Én a díszítéshez 5 dl tejszínt használtam fel.
Epres gyümölcstorta
Hozzávalók:3 tojás,3 evőkanál cukor,1 evőkanál zsemlemorzsa,2 evőkanál liszt,3 evőkanál darált dió,fél csomag sütőpor;4 dl joghurt,4 dl tejszín,1 csomag zselatinfix,50 dkg fagyasztott eper,7 evőkanál cukor,1 vaníliás cukor,1 csomag piros tortazselé
A tésztához a tojást kikeverjük a cukorral,majd hozzákeverjük a lisztet,a zsemlemorzsát,a sütőport és a darált diót.Margarinozott és lisztezett kerek tortaformába öntjük a tésztát és 200 fokon megsütjük.Elkészítjük a krémet:a joghurtot összekeverjük a cukorral,a vaníliás cukorral és a lecsepegtetett eperrel.A tejszínt kemény habbá verjük a zselatinfixszel és a joghurtos krémhez keverjük.A tészta tetejére simítjuk és pár órára hűtőbe tesszük.A tortazselét elkészítjük az előírás szerint és egyenletesen a krém tetejére öntjük.Amikor a zselé megszilárdult eltávolítjuk a tortaforma oldalát,a tortát tálcára tesszük.2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk és bevonjuk vele a torta oldalát.A tetejét tejszínhabbal és eperszemekkel díszíthetjük.
Mandulatorta
Hozzávalók:3 tojás,1 tojássárga,1 csomag vaníliás cukor,4 evőkanál cukor,1 citrom héja,5 dkg olvasztott margarin,3 evőkanál liszt,12 dkg darált mandula,1 csomag sütőpor;15 dkg darált mandula,1 csomag vaníliás cukor,5 evőkanál cukor,egy teáskanál fahéj,2 dl tej,1 csomag zselatinfix,4 dl tejszín.
A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral,a cukorral,a citrom héjjal és az olvasztott margarinnal,majd hozzáadjuk a lisztet ,a sütőport és a darált mandulát.Sütőpapírral bélelt tortaformában előmelegített sütőben 180 fokon kisütjük.Mikor kihűlt tálcára tesszük.A krémhez először a tejet felmelegítjük a cukorral és a vaníliás cukorral,majd leforrázzuk vele a fahéjjal elkevert mandulát.A tejszínt felverjük a zselatinfixszel,majd amikor kihűlt a mandulás massza hozzákeverjük.A krémet a tésztára simítjük,darált mandulával és csokireszelékkel díszítjük.